Szolgáltatások

2023. május 20., szombat

Brand marketing: Nowastehome környezettudatos webshop


Mindig is kerestem az egyedi értékeket a világban. Szeretem a műanyagmentes megoldásokat, hiszen annyi szemét van már körülöttünk, hogy lassan felemészti az emberiséget. Így találtam rá a Nowastehome weboldalára. Számtalan érdekességet tudtam meg az oldal blogjából. Ezek után gondoltam, hogy készítek Bózvári Eszterrel egy interjút ebbe a blogba.Eszter, honnan ered a környezetvédelem iránti elköteleződés és az ötlet, hogy egy ilyen online boltot létrehozz?

Azt hiszem kiskorom legelső erdei kirándulása egy életre kijelölte a pályámat. Sose felejtem el, milyenek voltak a hangok, a fények, az illatok. A mai napig feltölt energiával és megtisztítja a gondolataimat egy-egy ilyen séta. Akkoriban elvétve sem láttunk szemetet az erdőkben, mindenki nagyon vigyázott a tisztaságra. Aztán megjelentek az “olcsó, eldobható, egyszer használatos“ tömegcikkek és elindultunk lefelé a lejtőn.

Szerencsésnek mondhatom magamat, hogy nemcsak az internet berobbanását és elterjedését élhettem meg, hanem azt is, ahogy beüt a környezetvédelem, bár sajnos inkább már klímaszorongás formájában.

Idővel egyre magasabb és magasabb szinten tanultam ennek a tudományos hátterét; a műszaki, biológiai-kémiai és jogi vonatkozásokat és folyamatosan falakba ütköztem. Egyszerűen nem akartam elhinni, hogy nemcsak a vállalatok és cégek, de még a hétköznapi emberek is egy nyűgként élik meg, sőt egyenesen fejlődésük gátjának tartják magát a KÖRNYEZETVÉDELMET. Bevallom ott is akartam hagyni a szakmát...

Az elmúlt 10 év drasztikus változást hozott. Megjelentek olyan termékek, amelyek környezettudatos technológiával és anyagokból készültek és megérkezett hozzá a szemléletmód is, hogy ezek megvásárlásával támogathatjuk a cégek, ilyen irányú törekvéseit. Ha növekszik ezekre a kereslet, mert hiszen megvásárolják őket az emberek, akkor egyre több cég fog ilyen termékeket gyártani, így növekszik a piacon található környezettudatos termékek száma.

Éppen itt tartunk mos! Ez a folyamat elhozta számunkra is a pozitív változást, mert szinte már bárhol tudunk bio, öko vagy környezetbarát árut vásárolni egyre kedvezőbb áron.

A webshopom egy szerelem project. Folyamatosan pásztázom a világot és próbálok olyan fejlesztéseket beemelni a termékeim közé, amelyeket én magam is szívesen használok és látom bennük a törekvést egy jobb világra.

A tapasztalataimat és ötleteimet pedig örömmel osztom meg cikkek formájában a blogomon (https://nowastehome.hu/hirek-1), hátha más is kedvet kap a kipróbálásukhoz.

 


Miért éppen Nowastehome és miért nem Zerowastehome a webshop elnevezése?

Szerintem manapság még nem megoldható egy zero waste háztartás vagy életmód, bármilyen ideális is lenne. Gondoljunk csak egy nagybevásárlásra, szinte képtelenség élelmiszer csomagolás nélkül hazamenni. A No Waste szemlélet, és az, hogy a lehető legkevesebb hulladék termelésével próbáljunk meg élni az életünket, számomra már sokkal szimpatikusabb és kivitelezhetőbb.

Tarthatunk a táskánkban, a kocsinkban egy újra és újra felhasználható bevásárlótáskát, mint a kedvenc szőtt, pamut cekkerem, tehetjük a munkahelyi/iskolai ebédünket fém ételhordóba, borotválkozhatunk biztonsági borotvával, aminél csak a pengét kell lecserélni  és vásárolhatunk fenntartható, újrahasznosított ajándékokat és meglepődve fogjuk tapasztalni, hogy mennyire nagyon lehet ezeket a dolgokat szeretni!

 Mik a legkedveltebb termékek? Mit vesznek leginkább a vásárlók?

Teljesen változó, mondhatnám, hogy évszaktól függ. Tavasszal a házi kertészkedés eszközeit és a vetőmagokat keresik, nyáron a víztisztítók és kulacsok, valamint a kemping felszerelések fogynak nagyon. Ősszel a környezetet kevésbé terhelő mosó- és tisztítószerek, a karácsony közeledtével pedig az ajándékok a legkeresettebbek.

 


Miben látod még a fejlődési lehetőséget a környezettudatosság tekintetében?

A klímavédelem egy nagyon új és jó irány, amit szeretnék én is támogatni, azzal, hogy ingyenesen, online elérhetővé teszek nagyon sok anyagot, amit ebben a témában készítek.

Első ilyen cikkem, mely a “Hogyan rendezd be az otthonod, hogy klímabiztos legyen?” címen jelent meg és mindenki számára elérhető a …............. weboldalon, amelyet sok ilyen követ még, terveim szerint.

Záró gondolat 

Aki komolyan gondolja, hogy szeretne tudatosan vigyázni a saját környezetére, annak szívből ajánlom Eszter weboldalát. Környezettudatos és marketinges szempontból is egyedülálló, amit Ő végez.

 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése