Szolgáltatások

2023. augusztus 1., kedd

Marketing körkép: HS Elektro Kft.

 

Interjú Hegedűs Csabával a HS Elektro tulajdonosával

 Mikor indítottad el a villamosipari cégedet?

A vállalkozás 2015-ben indult, kezdetben még egyéni vállalkozásként. A cég nem mondható öreg rókának, de a szakértelmünk és a gyakorlatunk már jóval korábban útjára indult. Nagyon sok projekt áll mögöttünk, amin megedződtünk. Mi az, ami különleges a cégedben?

Első körben a saját szakember gárdát mondanám, akik lelkes, fiatalos csapatot és jó közösséget alkotnak. Jobban oda lehet figyelni a minőségre, mivel a cég alkalmazottai. Az alvállalkozó munkájára nyilván az ember nem tudna teljes körű minőséget garantálni.

Másik talán a rugalmasság. Az a tapasztalat, hogy a mai világban, mintha minden begyorsult volna. Sokszor változnak a körülmények, és nagy rugalmasságra van szükség a kivitelezések során is. Ezért úgy látom, hogy a minőség mellé alkalmazkodó képesség, kreativitás és elhivatottság is kell. Az elhivatottság visz előre minket. Meg akarjuk mutatni, hogy a fiatalos lendületnek nincsenek határai. Képesek vagyunk színvonalas szolgáltatást nyújtani, legalább annyira, mint a 20-30 éves cégek. Sőt!

 Milyen szolgáltatást végez a cég pontosan?

 Fő tevékenység a villamosipari kivitelezés, amelyet generálkivitelező partnerekkel együttműködve végzünk. Ezen kívül a villanyszerelés, családi házak számára történő épületvillamosság is fő csapásirány. Emellett fontos terület még a regisztrált villanyszerelői tevékenység, és a napelemes rendszerek tervezése és beépítése. A szolgáltatásainkhoz tartozik az érintésvédelmi felülvizsgálat, azaz a villamos biztonsági felülvizsgálat is.

 A villanyszerelés területén fontosak a jogosultságok. A HS-Elektronak, az alapvetőkön túl, milyen további tevékenységre van jogosultsága?

  • Épületek, intézmények villamos biztonságtechnikai felülvizsgálata
  • Érintésvédelmi és szabványossági felülvizsgálatok, villámvédelmi szabványossági felülvizsgálatok
  • A feltárt hiányosságok jegyzőkönyvi dokumentációja. Igény esetén javítása.

Az érintésvédelmi felülvizsgálatra mikor van szükség?

Az érintésvédelmi felülvizsgálat új elnevezése a villamos biztonsági felülvizsgálat, amelyre akkor kötelező, ha új berendezés kerül beüzemelésre, illetve a villamos kivitelezés létesítése, bővítése esetleg átalakítása során. Általánosan elmondható, hogy két fontos dolog miatt elengedhetetlen. Az egyik a balesetvédelem, hogy a cég minden dolgozója biztonságban tudjon munkát végezni. A másik pedig a bírságok elkerülése.
Az ellenőrzések alkalmával ugyanis elkerülhető a bírság, abban az esetben, ha fel tudja mutatni a cég az érintésvédelmi felülvizsgálat tényét igazoló dokumentumot.

 Mi jellemzi a cég covid utáni időszakát?

Egyik probléma, hogy sok tervezett beruházás elmarad mind az állami, mind pedig a magán szektorban. Persze ennek megvan az érthető, valós oka, de több ponton is negatívan hat az építőiparra.

 Hogy élte meg a cég a napelemes rendszerek területén történt változásokat?

A válság miatt sok építkezés elmaradt vagy abbamaradt. Egyedül az energiahatékonysági fejlesztések azok, amelyeket sokan választották, mint hosszú távú befektetést. Ilyen volt az év első felében a napenergia rendszerek létesítése, ami minden eddiginél rövidebb megtérülési időt jelentett. Rengeteg megkeresés érkezett be hozzánk. Több alapanyag hiánycikk is lett rövid időn belül. Aztán jött a hidegzuhany, amikor október végén új fejezet nyílt a napelemes rendszerek világában, az ominózus kormányrendelet megjelenésekor. Sajnos emiatt sok érdeklődőből nem lett végül megrendelő. De ennek ellenére azért továbbra is vannak napelemes kivitelezések, hiszen a szigetüzemű napelemes rendszerek megoldást jelenthetnek.

 Milyen projekten dolgozik a HS-elektro csapata mostanában?

Több nagyobb projektünk futott ki az elmúlt időszakban. Volt köztük társasház, hotel, sportlétesítmény vagy éppen autópálya villámvédelem. Ezen kívül aktuális volt néhány fontos érintésvédelmi felülvizsgálat, amit a Dél-dunántúlon több intézménynek is elvégeztünk. Az elmúlt időszakban még kiemelt figyelmet kapott az is, hogy regisztrált villanyszerelőként a H tarifa bekötésében is támogatni tudjuk a vevőinket. Ezzel is egy kicsit hozzájárulva a lakossági energia költségek csökkentéséhez.

 Lokalitás

A HS-Elektro mohácsi székhellyel rendelkezik.  A magánszemélyek felé történő villanyszerelés Baranya és Tolna megyében elérhető. Az ipari villanyszerelést országosan végezzük.

Akit bővebben érdekel a szolgáltatás, az a weboldalon további információkat találhat: www.hselektrokft.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése