Szolgáltatások

2017. november 1., szerda

Lokális marketing kutatás: Google Cégem fiók használata a fogászati vállalkozásoknál

Lokális marketing kutatás: Google Cégem fiók használata a fogászati vállalkozásoknál 
Napjainkban az emberek többsége, ha igénybe vesz egy szolgáltatást, szereti megosztani tapasztalatait másokkal. A közösségi oldalak térnyerésével, egyre több felületen tehetik meg mindezt. Facebook, Tripadvisor, Booking (szállások), Foursquare oldalak mellett, 2015-től a Google Térképen is megerősödött a véleménynyilvánító kedv. Számos területen észlelhető a növekedés. Az éttermek, kávézók, szállások, pékségek, autószalonok, különböző bolttípusok mellett a magánkézben lévő fogászati rendelőknél is megfigyelhető ez a tendencia. Pontosan ez motivált minket arra, hogy Google Térkép kutatást hajtsunk végre a fogászati szektorban.

Lokális marketing 2018.
  Vizsgálat és eredmények

A kutatásba 100 vállalkozást választottunk be Budapestről (összességében 147 található a fővárosban a Google Térkép szerint).
Az első vizsgálati pont célja az volt, hogy megállapítsuk, hány vállalkozás birtokolja saját Google Cégem fiókját. Az eredmény minket is meglepett. A vizsgálatba beválasztott fogászatok közül 90 birtokolta saját oldalát, 10 nem. Ez az eredmény kimagaslónak mondható más szektorokkal (szállás, cukrászdák, kávézók stb.) szemben. Sajnos a második vizsgálati pontnál, ami a fogyasztói véleményekre történő reagálást elemezte, már nem voltak ilyen jó tapasztalataink. Mindösszesen 9 vállalkozás volt hajlandó válaszolni a páciensei véleményére. Számos helyen figyeltük meg, hogy az emberek az egyes csillagozás mellett szövegesen is leírták tapasztalataikat. Válasz azonban nem érkezett a tulajdonostól. Ez súlyos hiba, hiszen a negatív vélemények ebben a szolgáltatási szektorban, elijesztik azokat az embereket, akik épp fogorvoshoz készülődnek és a Google Térképen tájékozódnak. Vizsgálatunk kimutatta, hogy a fogászatokra leadott vélemények száma egyre jobban növekszik (átlagosan 7-10 vélemény, de vannak fogászatok ahol 30 -35 vélemény is megtalálható) ezért érdemes figyelni erre a területre a cégeknek az elkövetkezendő időben.

Egy jó vélemény, új pácienseket hozhat




Jómagam azt tanácsolom, hogy a vállalkozások (minden szektorra érvényes) törekedjenek arra, hogy birtokolják saját Google Cégem fiókjukat és válaszoljanak mindig a fogyasztói véleményekre. 



Kondor Albert
Legyél a környéked mágnese!

Abban az esetben, ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg másokkal is a lent látható felületek valamelyikén. Köszönöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése