Szolgáltatások

2021. június 17., csütörtök

Brand marketing: Rádi Ice Kft.

 Brand marketing: Rádi Ice Kft.

A marketinges munkáim során számos partnerem érkezik a szállodai, éttermi és cukrászati szektorból. A klasszikus marketing feladatok mellett néha segítek keresni új beszállítókat ezeknek a vállalkozásoknak. Nemrégiben az egyik fagylaltkészítő vállalkozásnak kerestünk alapanyag beszállítót és így kerültünk kapcsolatba a Debrecenben található Rádi Ice Kft. vezetőségével. A rendelésünket gyorsan és szakszerűen feldolgozták, számos gyakorlati tanáccsal láttak el minket és a kiszállítás is tökéletesen működött. Sajnos mostanában ritkán tapasztalok ilyen pozitív bánásmódot és vevőközpontú magatartás egy vállalkozás részéről. Ezek az impulzusok inspiráltak, hogy egy rövid interjút készítsek Deák Ibolyával a Rádi Ice Kft. egyik tulajdonosával. Írásomban ennek az interjúnak a rövid kivonatát olvashatjátok.


                 

Mi volt az alap motiváció, ami életre hívta a Rádi Ice Kft.?

A kilencvenes évek közepétől kezdtünk el forgalmazni fagylalt alapanyagokat. Először a Mec3 cég termékeivel dolgoztunk majd a Pregel termékeket is felvettük a palettánkra. A kezdetekben mindig kérdeztük partnereinktől, hogy mit használnak a cukrászüzemükben és mi megpróbáltuk azt a legjobb gyártóktól beszerezni. Lépésről- lépésre bővítettük termékválasztékunkat , ami mára már több mint 4000 termékféleségből áll. A Rádi-Ice Kft csapatát régen és most is az motiválja, hogy megfeleljünk partnereinknek és a legjobb minőséget szállítsuk részükre.

Mi a fő profilja a Rádi Ice Kft.- nek?

A Rádi Ice Kft. fő profilja a fagylaltkészítési, cukrászati és sütőipari alapanyagok és cukrászati kellékek forgalmazása. 2019 –es év végéig kizárólag nagykereskedelmi tevékenységet végeztünk ezen a vonalon, de a sok megkeresés miatt 2020-ban elindítottuk az értékesítést az otthoni felhasználók számára is.

Milyen termékpalettával dolgozik a Rádi Ice Kft.?

Az általunk forgalmazott termékpaletta igen széles intervallumba mozog. Ha külön kellene bontani őket, akkor az alábbi felsorolásként tenném.

Cukrászati és sütőipari alapanyagok

A sütőipari termékek esetében a lisztektől kezdve a lekvárokon át a tejtermékekig mindent forgalmazunk, amire egy pékségnek, cukrászdának vagy egy szálloda konyhájának szüksége lehet. Mindig próbáljuk az igényeket a legmagasabb szinten kielégíteni. Ennek köszönhetően az általános alapanyagokat mellett, a speciális alapanyagok (pl: gluténmentes, cukormentes ,tejmentes stb.) is megtalálhatók a kínálatunkban. 2020 – tól pedig saját termékcsaládot (E-Senza) vezettünk be a piacra, amely kisebb kiszerelésben a lakosság igényeit szolgálja ki.

Fagylalt alapanyagok

A fagylaltkészítési alapanyagok központi helyet foglalnak el a Rádi Ice termékkínálatában. Fagylaltpaszták, fagylaltporok, öntetek széles palettáját forgalmazunk olyan márkák kínálatából, mint a Pregel, MEC3, Aromitalia, Tutti, M-gél. Célunk, hogy a cukrászatok, fagylaltkészítő szakemberek, séfek megtalálják nálunk a kedvenc termékeiket. A fagylaltkészítési alapanyagok mellett a fagylaltozáshoz elengedhetetlen kiegészítőket (pl: tölcsérek, rolettik szalvéták, sétáló kelyhek stb.) is megtalálják az érdeklődők kínálatunkban.

Cukrászati kellékek

Fontosnak tartottuk a cukrászati kellékek beemelését a termékpalettába. A cél, hogy az érdeklődőnek ne keljen minden egyes terméket máshonnan beszereznie, hanem ezt egy helyen meg tudja valósítani. Így kínálatunkba a klasszikus habzsáktól kezdve a tortaállványok, komposztálható kiegészítőkön át a születésnapi gyertyákig, szinte minden elérhető.


               

Kinek fejlesztettétek ki az E-Senza termékcsaládot?

Néhány éve a boltunkban folyamatosan kérdezték az érdeklődők, hogy kisebb kiszerelésű termékek lakosság részére kaphatók-e. Mivel nagykereskedésként működtünk ezért ezeket az igényeket nem tudtuk kielégíteni. Azonban a 2019-es év végén a menedzsment elhatározta, hogy a háziasszonyok által megfogalmazott igényeket igen is meg kell hallgatni, és ha van rá lehetőség, akkor ki kell szolgálni. A Rádi Ice ekkor hívta életre a minőségi, kis kiszerelésű E-Senza márkáját, amely kifejezetten az otthoni felhasználást célozza meg.

Fontosnak tartjátok a marketinget?

Mint minden vállalkozásnál, nálunk is fontos a marketing eszközök használata. Mi hangsúlyt helyezünk az online marketingre és offline marketingre egyaránt. Az offline marketing központjában a fizikai boltunk és a személyes eladás kapja a legnagyobb hangsúlyt. Az online marketing területén pedig a fagylalt, cukrász és sütőipari termékek sokaságát felvonultató webáruházunk. Az általunk végzett marketing tevékenységünkről elmondhatjuk, hogy kizárólag olyan marketing eszközöket vagyunk hajlandók alkalmazni, amely hatékony és egyben nem lépi túl a havi költségkeretet. Ez a típusú vezetői szemlélet eddig bevált.


              


Összegzés

Véleményem szerint az Ibolya által elmondottak nagyszerűen megjelenítik, hogy miként kell ma egy erős KKV vállalkozásnak működnie. Az általuk képviselt termékpaletta felépítés, a tudatosan alkalmazott marketing eszközrendszer, a vevőkkel történő kommunikáció meghozta számukra a sikert a sütőipari és cukrászati alapanyag kereskedelmének piacán. Szívből ajánlom a webáruházukat, ha valaki szeretne tőlük fagylalt, cukrász vagy sütőipari terméket rendelni.

Rádi Ice Kft.

Cím: 4030. Debrecen, Monostorpályi út 9-11

Telefon: +36/52 439-424

Web: https://radiice.hu

Email: rendeles@radiice.hu











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése